Winkelmandje is leeg

5 Tips om een Bohemian touch aan je minimalistisch interieur toe te voegen

 

1 – Een neutrale omgeving met een consistent kleurenpalet.

 

Je muur ,vloer en plafonds zijn de basis van je interieur. Daarom raden wij aan om de kleuren hiervan neutraal te houden. Lichte kleuren vergroten bovendien het ruimtegevoel en brengen rust in je interieur. De twee interieurstijlen voeg je samen door deze neutrale muren aan te vullen met een aantal karaktervolle bohemian accenten. Voor je begint met inrichten is het belangrijk om een kleurenpalet op te stellen. Hier kies je een beperkt aantal kleuren die je onderling gaat combineren. Breid je palet uit met kleuren uit dezelfde familie, in verschillende tinten. Hieronder vind je enkele van onze muur- en plafonddécors die perfect zouden staan in een minimalistisch bohemian interieur.

 

 

Maestro designs v.l.n.r. Clay White, Crystal White, Gloss White, Polar Ash, Uni White, White Lacquered.

 

2 – Wees spaarzaam in het gebruik van accenten

 

Er zijn maar een paar subtiele bohemien vibes nodig om een minimalistische kamer in een handomdraai op te vrolijken. Denk goed na over de items die jij wilt uitstallen. Té veel eyecatchers in één kamer leiden namelijk af.

 

3 – Go big or go home

 

Om de nodige rust te creëren in je interieur is het belangrijk om de juiste stukken te kiezen. Te veel kleine accessoires zorgen er voor dat het er heel druk uit gaat zien, en maken het ook moeilijker om alles onderling te gaan combineren. Je kiest dus best voor een aantal grotere stukken.

4 – Combineer texturen en natuurlijke materialen

 

Voor een subtiel boho-effect, warm je je minimale geheel op met natuurlijke decoratie items zoals rotan manden, verkreukeld  linnen, kussens met patronen en een mix aan planten. Liefde voor de natuur staat namelijk bij beide interieurstijlen centraal.

 

Minimalisme staat bekend om balans en eenvoud. Strakke lijnen en symmetrie komen veel voor. Voeg daarom een paar zachte stoffen en texturen toe die boho-flair uitstralen. Daardoor zul je de perfecte balans vinden die de ruimte meer diepgang geeft. 

 

5 – Decotip: Gedroogde bloemen

 

Gedroogde bloemen en grassen zijn helemaal terug! Ze hebben een vintage romantische uitstraling en je kunt ze op ontelbare manière stylen waardoor ze in elk interieur passen. Bind ze samen in een weelderig veldboeket, lijst ze in of steek ze onder een mooie stolp. Ook kransen om aan de muur te hangen zijn heel populair. 

Droogbloemen blijven erg lang mooi, en je hoeft ze geen water te geven. Een uiterst duurzame keuze dus! 

Met deze 5 tips is er geen reden waarom je niet je eigen Bohemian woonruimte zou kunnen creëren.

 

Deel deze pagina