Winkelmandje is leeg

Maestro Panel: een schoolvoorbeeld van duurzaam omspringen met hout

Energie
Aan de basis van ieder product, ligt energie, en dat is bij Maestro Panel niet anders. Hiertoe wendt Depro Profiles intussen toch al bijna 10 jaar zonne-energie aan, goed voor een jaarlijkse besparing van ruwweg 350.000 kWh aan elektriciteit, het equivalent van 110 huishoudens.

 

Klimaatneutrale lijmen
Voor alle producten onder het Maestro-label worden uitsluitend klimaatneutrale lijmen gebruikt. Deze zijn niet alleen solventvrij - waardoor ze een milieuvriendelijker alternatief vormen dan lijmen mét solventen -, ook de productie van die lijmen zelf komt klimaatneutraal tot stand. Want duurzaam produceren betekent ook dat er kritisch moet worden gekeken naar de oorsprong en productie van grondstoffen bij toeleveranciers.

Afvalwater
Maestro Panel komt tot stand zonder toevoeging van water, wat betekent dat er dus ook geen afvalwater kan overblijven aan het eind van het productieproces. Maestro Panel heeft zo geen enkele impact op het grondwater of de waterkwaliteit.

 

Reststoffen
Reststoffen die vrijkomen bij het verzagen van de (gecertificeerde) MDF-platen, zoals reststukken en zaagsel, verdwijnen niet zomaar bij het afval, maar worden thermisch gerecupereerd en gevaloriseerd. Ook de Maestro Panel-wandpanelen zelf vallen aan het eind van hun levenscyclus overigens perfect te recycleren.

Deel deze pagina