Winkelmandje is leeg

Lambrisering in de kijker

Met lambrisering kleed je je ruimte aan. Je brengt reliëf en structuur aan en zorgt voor een kleurrijke toets. De panelen zijn namelijk perfect overschilderbaar. Zo geeft een zwarte lambrisering in combinatie met een muur in hetzelfde kleur een enorm stijlvolle toets aan je interieur. Gecombineerd met een witte muur creëer je een prachtig monochroom effect.

Lambrisering hoeft zeker niet altijd klassiek te zijn. Maestro bewijst dat deze interieurstijl niet enkel in een landelijke cottagestijl past, maar ook in een eigentijds interieur.

 

 

FUNCTIONELE LAMBRISERING

Een lambrisering in je interieur is niet alleen decoratief, maar kan ook functioneel zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de bovenzijde een bepaalde diepte heeft, zodat je er allerlei spulletjes kan op zetten. Lambrisering kan een gang langer doen lijken, of een hoge ruimte wat knusser maken doordat het de muur visueel opdeelt. Lambrisering is ook de ideale oplossing wanneer de onderliggende wand beschadigd is. Je bedekt de schade eenvoudig met de panelen. De plint onderaan beschermt de muur tegen beschadigingen en vuil.
 

 

INSTALLATIE

De hoogwaardige lambrisering van Maestro is ideaal voor de creatieve doe-het-zelver. Hoe deze panelen geïnstalleerd worden doen we in deze blogpost uit de doeken. De verschillende onderdelen vind je hier terug.

 

Zorg ervoor dat je de onderliggende muur volledig hebt ontdaan van eerdere lambriseringen of plinten. Meet alles op en bereken zo hoeveel pakken je nodig hebt. Denk ook aan de mogelijke afwerkingsaccessoires.

 

 

  1. Indien je niet tussen twee muren werkt: bevestig het stopprofiel aan je wand waar je wilt dat de lambrisering eindigt. Indien je wel tussen twee muren werkt heb je het stopprofiel niet nodig.
  2. Bepaal de hoogte van de te installeren lambriseringspanelen en zaag eventueel bij. Bevestig de kroonlijst op het stopprofiel.
  3. Bevestig het bevestigingsprofiel onderaan de muur.
  4. Bevestig de kroonlijst bovenaan, zaag deze eventueel op maat bij.
  5. Bevestig de 3 middenprofielen aan de muur met een onderlinge afstand van maximum 30 cm.
  6. Bevestig de plint op het bevestigingsprofiel. Zaag deze eventueel op de juiste lengte af.
  7. Schuif het 1e lambriseringspaneel eerst opwaarts en dan neerwaarts in.
  8. Schuif het paneel aan in de verticale kroonlijst
  9. Breng daarna de panelen verder aan en fixeer ze met nietjes of vijzen.
  10. Je kunt je lambrisering nu probleemloos overschilderen. Schuur de lambrisering licht op vooraleer je begint met schilderen. 

 

 

PRIJS

De panelen worden verkocht aan een adviesverkoopprijs van € 59,25 incl. btw per pak. Een pak bevat 12 panelen en komt overeen met 1,2 lopende meter lambrisering.

Deel deze pagina