Winkelmandje is leeg

Haal de natuur in huis: 4 tips

Interieurs geïnspireerd door Calm zijn doordrongen van een rustgevende traagheid. Van het leven in harmonie met de natuur. Natuurlijke materialen vol textuur hebben een hoog wabi-sabi gehalte: geïnspireerd door het verre Japan tonen ze de schoonheid van imperfectie.

 

 

4 tips om natuurlijke rust in huis te halen:

 

 

 

1 - PLANT EEN BOOM

Haal de natuur in huis, en dit mag je gerust letterlijk nemen. Met een muur vol hangplanten, een indoor tuintje of een heldere patio met statige boom vervaagt de grens tussen buiten en binnen. Rijkelijk aanwezige planten brengen rust én bevorderen de concentratie.

 

2 - TEXTUREN EN MATERIALEN

Beton is veelzijdig, puur en robuust. De textuur van beton zorgt voor dat perfect imperfecte element en creëert een soort kwetsbaarheid. De onbewerkte structuren en poreuze oppervlakken passen perfect in de Japanse wabi sabi-filosofie waarbij een beetje onvolmaaktheid in ons interieur volop omarmd en geaccentueerd wordt.

 

3 - NATUURLIJKE PRINTS

Naast planten en bomen zijn er talloze andere mogelijkheden om groen in je huis te brengen. Je vindt de natuur in allerhande materialen, prints, texturen en kleur. Van natuurlijke decoratie zoals dierenvellen, zachtharige kussens, gevlochten rotan tot een tafel in karaktervol teak of elementen met een bloemenprint.

 

4 - KLEURENPALET

De natuur heeft een breed kleurenpalet om uit te putten. Blauwtinten voor water, groen voor botanisch, grijs en bruin voor aarde en steen, geel voor zand en zon, en rood voor vulkanisch en vuur. Met deze tinten haal je een natuurlijke sfeer in huis. Kies daarnaast voor herkenbare, onbewerkte materialen. Leer, riet, bamboe, natuursteen, hout, wol en zijde zijn klassiekers.

 

 

Wij lieten ons alvast inspireren op Pinterest.

 

Deel deze pagina